19 september 2011

Café au lait við appelsinsmakki

Í hesum kuldanum er gott við einum krússi av onkrum heitum, søtum og leskiligum. 
Eg kom fram á hesa uppskiftina og helt, at hon ljóðaði lekkur. So eg avgjørdi at royna hana. 

Tú skalt brúka (uppskriftin er til 4 pers):
4 stórum gløsum
2 dl vatn
2 tsk pulvurkaffi
saft og skal frá 1 appelsin
8 dl mjólk
1 dl flormelis


Fá vatni upp á kók og rør pulvurkaffi í. Lat tað trekkja eitt sindur. Koyr mjólk, flormelis, saftina frá appelsinini í eina grýtu og hita. Sløkk beint áðrenn tað kemur uppá kók. Koyr 2 dl av appelsinmjólkin og 1/2 dl av kaffinum í hvørt glas. Pynta við appelsinskalinum.

Uhmm... Tað smakkar yvirraskandi væl :D Hon hóskar væl til árstíðina.

Hopi, at tú roynur hetta, so góða eydnu :D Hon er nemm, skjót at gera og ein eigur helst alt tilfari inni.

Takk fyri, at tú læs mín blogg og hav ein góðan dag :D

@solmunde

2 kommentarer:

  1. waw, eg elski cafe au lait og appelsin smakk, so hetta fari eg at royna ;)Eybs

    SvarSlet