06 oktober 2011

Sjokulátamousse við melónskum

I´m a sucker 4 chocolatemousse :D Hendan uppskriftin er søt, frísklig og luftig :D Uppskriftin er til 4 persónar.

Sjokulátamousse:
100 g sjokulátu
3 pasteuriseraðar eggjablommur
2 spsk sukur
1 tsk av rivnum appelsinskali
3 pasteuriseaðar eggjahvítar
1 1/2 dl av róma
Melónskúm:
1 lítla melón
1 1/2 pasteurisera eggjahvítar
2 spsk flormelis

Sjokulátumousse: Smelta sjokuátuna yvir vatnbað. Píska eggjablomur og sukur til skúm. Rør appelsinskali og smeltaðu sjokulátuna í. Píska síðani róma og eggjahvítarin stívt hvør sær. Rør síðan alt saman og set í køliskápi í umleið 3 tímar.

Melónskúm: Sker kjøti úr og blenda tað til "en fin masse". Píska eggjahvítarnir stívir og rør flormelisi í og síðani alt saman.

Koyr sjokulátamousse í 1 glas, stoyt melónskúm útyvir og pynta við berjum

Hopi, at tú roynur hana, so góða eydnu :D
Takk fyri, at tú læs mín blogg og hav ein góðan dag :D

@solmunde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar