11 oktober 2011

Hyldebæren magi...

Vidste du, at...
  • te fra hyldeblomster kan lindre allergi og høfeber?
  • afkog af hyldeblomster kan lindre hoste og forkølelse?
  • hyldebær er meget rig på C- og A-vitamin?
  • hyldebær er god mod gigt, fordi den den varme suppe eller hyldebærsaften virker sveccrivende og udrensende?

Hyldebærsuppe
3/4 kg hyldebær
4-5 æbler
reven skal fra 1 usprøjtet citron
ca. 2 dl lys rørsukker
2 spsk kartoffelmel
Rib bærene, og kog dem møre med æbler, og citronskallen. Når bærrene brister og æblerne er møre, sies de fra. Kog saften tilbage i gryden samen med sukkeret, lad suppen koge op. Rør kartoffelmelet ud i 2 spsk vand. Sluk for blusset, og javn suppen. Server, mens den endnu er varm.

Hyldebærsaft
1 kg hyldebær
3 sure æbler
1/2 l vand
500 g sukker
1 tsk. citronsyre
Skyl bærrene, og rib dem med en gaffel. Skær æblerne i stykker.  Kom bær og æbler i en gryde samen med halvdelen av vandet. Bring vandet i kog. Nær bærrene brister,  hælder du mosen i en saftpose til afdrypning. Når saften er løbet fra, hælder du den i et målebæger og koger mosen igen med resten av vandet. Mål derefter alt saften, og doser sukker og citronsyre. Giv saften et hurtigt opkog, og hæld dem i skoldende flasker. Læg låg på flaskerne, og opbevar dem koldt og mørkt, evt. i køleskabet.

Hopi, at hetta hjálpur tær og at tú roynur tað, so góða eydnu :D
Takk fyri, at tú læs mín blogg og hav ein góðan dag :D

@solmunde


kelda: Isabellas, Vild med hverdagen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar